söndag 4 oktober 2009

Tiden springer iväg..

Tiden går fort när man jobbar samtidigt som man flyttar och är engagerade i huset. I veckan lämnade vi över lägenheten till Peter och Kajsa som köpte den. Som tur var fick vi hjälp av Tobias mamma att städa ur den så det gick väldigt fort. Mina föräldrar har istället hjälpt oss med flytten. Så nu bor vi ovanför garaget i Spannarp. Huset framskrider fort, ovanvåningen är redan isolerad och på tisdag ska de isolera resten av huset. Isoleringen sprutas in, det är alltså inte den traditionella isoleringen utan den vi har kallas ecofiber, det ska tydligen vara bra. Snickarna har också satt upp den mesta gipsen på väggarna så nu kan man se hur rummen kommer att bli. Vi är väldigt nöjda hittills, vi rekommenderar verkligen Etikhus. Om det varit något problem så har de fixat det på bästa möjliga sätt. Sen har vi ju fått väldigt duktiga snickare också, förhoppningsvis är alla Etikhus snickare så duktiga!

Här är lite bilder på huset!


Vårt sovrum

Köket

Toaletten på nedervåningen (den ser mindre ut än vad den är i verkligheten, ca 7 kvadrat)

Sen har elektrikern gjort större delen av sitt arbete i huset med. Inte trodde jag att det skulle vara så svårt att bestämma vart uttag, spotlights och brytare skulle sitta. Sen började vi även fundera på vart vi skulle ha högtalare i huset, det var rättare sagt våra vänner som frågade om vi inte skulle ha ett centralt ljudssystem. Detta har resulterat i att vi besökt Davids radio och tv otroligt många gånger den senaste veckan. Vi vill inte ha massa displayer i varje rum, tycker det är lite väl hightec för oss. Som det ser ut så blir det ett Bose-system (om ni har hört talas om det) där vi har förberett för högtalare i vardagsrummet, båda toaletterna och utomhus. Nu är i alla fall kablar dragna och sen får vi se hur många högtalare vi installerar, det är tyvärr inget som är billigt här i världen.

Här är en bild på hur spotlightsen blir placerade i toalett-taket, spotlightsen placeras i de vita "lådorna" som ni ser här. I den vita lådan längst till vänster skall vi placera en inbyggd högtalare.



Nu när elektrikerna jobbar för fullt inomhus har snickarna samtidigt börjat på vårt garage. Det har verkligen gått snabbt. Här är en bild som jag tog för några dagar sedan, nu är taket på och man ser formen lite bättre, men en bild kommer senare!


Början på garaget

Jag skriver snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar